دکورسبا

در مقاله، نکته‌های داخل جعبه‌های رنگی رو از دست ندید!

دیزاین مطب پزشک-دکوراسیون مطب

فهرست مطالب

۴.۳/۵ - (۱۹ امتیاز)

دکوراسیون فضای مطب و درمانی یعنی دیزاین مطب، یکی از مهمترین اصول در طراحی و اجرای اینگونه از فضاهاست. در واقع، مطب درمانی باید به گونه‌ای طراحی و دکور بشه که بتونه آرامش و اعتماد به نفس رو در بیماران به وجود بیاره و فضای صمیمی و دوستانه ای رو در خصوص رابطه بین پزشک و بیمار ایجاد کنه. دکور مطب، یکی از مواردی هست که ممکنه خیلی در نظر گرفته نشه و فقط کیفیت خدمات و یا تخصص پزشک برای بیمار مهم باشه، اما در واقع آنچه که بیماران و کارکنان این فضا رو  به خودش جذب میکنه اینه که احساس راحتی و آرامش در این محیط  وجود داشته باشه.

امروزه علاوه بر اینکه نام و شهرت یک پزشک، تخصص و درمانش تا چه اندازه‌ای به گوشمون رسیده عوامل مهمتری هم وجود داره که مراجعه افراد رو به یک فضای درمانی و یا مطب افزایش میده. این عوامل ممکنه مستقیم روی بیماران تاثیر نذاره، ولی اون تصویری که توی ذهن افراد از این فضای درمانی نقش میبنده، میتونه دید کلی افراد رو تحت تاثیر قرار بده. بنابراین، میتونیم یکی از موثرترینِ این عوامل رو دکوراسیون و طراحی مطب بدونیم. طراحی فضای داخلی بهداشتی و درمانی علاوه بر مسائل روانشناختی تا حدی می تونه فضا رو دلنشینتر کنه چرا که محیط های درمانی و مطب به نوبه خودشون حسی سنگین دارن و تنها یک دکور و دیزاین زیبا می تونه این فضا رو برای مخاطب دلپذیرتر کنه. به صورت کلی طراحی داخلی خانه یه عنصر بسیار مهم در افزایش بهره وری بشمار میاد.

دکوراسیون مطب

پلان دکوراسیون داخلی مطب

در حال حاضر طراحی کلینیک یا مطب با توجه به نوع خدماتی که ارائه میشه بسیار با اهمیت هست، چون نشان دهنده کیفیت کار پزشک و سلیقه اونه و به دلیل اینکه امروزه رقابت بین پزشکان زیادتر شده، هر پزشک و یا صاحبان فضاهای درمانی سعی میکنن تا با کمک مشاوره دکوراسیون داخلی با سابقه در این حوزه بهترین و زیباترین طراحی رو برای فضای مطبشون اجرا کنن تا این فضای درمانی، یک طراحی داخلی و دیزاین منحصر به فردی داشته باشه تا مراجعه به مطب برای هر بیماری خوشایند باشه.

طراحی داخلی مطب دکتر

هر چه قدر که دکوراسیون مطب زیباتر و جذاب تر باشه و بیشتر هم به چشم بیماران بیاد رغبت آنها رو برای مراجعه مجدد به این فضای درمانی افزایش میده، به همین دلیل هست که بسیاری از صاحبان فضاهای درمانی و مطب برای طراحی کلینیک خودشون اقدام به دکوراسیون مدرن و شیک میکنن تا با این کار جلوه محیط کاریشون رو افزایش بدن. دکور و تزئینات مطب میتونه به بیماران کمک کنه تا احساس بهتری در محیط پراسترس درمانی داشته باشن و در نتیجه، بهبود سریعتر درمان خودشون رو تجربه کنن. از طرفی هر چقدر دکور مطب، تمیز وشیک‌تر باشه، اعتمادسازی بهتری صورت میگیره چون محیط های درمانی نباید ظاهری قدیمی و یا کثیف و بی رنگ داشته باشن.

چرا دکوراسیون مطب اهمیت داره؟

دکوراسیون مطب نقش حیاتی در ایجاد فضای درمانی داره که میتونه به بهبود بیماران کمک خیلی زیادی کنه. محیط اطراف ما تأثیر عمیقی بر سلامت جسمی، روانی و عاطفی ما داره و در مورد فضای درمانی نیز تفاوتی نداره. یک فضای درمانی مثل کلینیک زیبایی و یا دندان پزشکی، با تزئینات و دکور زیبا، جذاب و خوب میتونه به ایجاد یک محیط راحت و امن برای بیماران کمک کنه، و باعث میشه آنها در فضای درمانی احساس راحتی کنن و تمایل بیشتری برای باز کردن افکار و احساسات خود داشته باشن.

✍ دکور مطب و مراکز درمانی میتونه به گونه طراحی و اجرا بشه که علاوه بر نمایش حرفه ای بودن تیم، انعکاسی از بروز بودن در حوزه پزشکی باشه.

دکوراسیون مطب دندان پزشکی

هر فردی بعضی اوقات به دلایل مختلفی به این فضاها مراجعه میکنه و قسمتی از روز خودشو در این محیط سپری میکنه، به همین دلیل دکوراسیون مطب و یا طراحی کلینیک و چیدمان لوازم داخلی آن در ایجاد روحیه و کاهش استرس و تنش بسیار تاثیرگذار هست. از طرفی بیمار به پزشک یا پرستاری که در یک محیط تمیز، خدمات میده اعتماد بیشتر داره و این مساله در ضمیر ناخوداگاه همه ما نهفته هست. هر بیمار یا مراجعه کننده ای، با ورود به مطب و یا فضای درمانی در نگاه  اول با نوع دکوراسیون مطب مواجه میشه و هر چه قدر که این دیزاین و اجرا اصولی تر و جذاب تر باشه موجب ایجاد آرامش در فضا میشه. مطب پزشکی، درمانی و یا زیبایی از جمله مکان هایی هستن که باید برای آن یک طراحی و دکور مدرن و زیبا در نظر گرفت تا مراجعه کنندگان در طول مدت زمانِ درمان خودشون، خسته و کلافه نشن.

خدمات طراحی مطب

پس دکوراسیون داخلی مطب باید به گونه ای طراحی و اجرا بشه تا از میزان استرس و نگرانی مراجعین کم کنه و یک حس خوب و آرامش بی نظیری رو بهشون انتقال بده چون خیلی از آنها ممکنه برای بار اولشون باشه که به آن مطب مراجعه می‌کنن، به همین خاطر یک طراحی دکوراسیون زیبا و جذاب موجب میشه تا ذهنیت خوبی برای آنها از یک فضای درمانی ایجاد بشه. یکی از مهمترین دلایل دکوراسیون مطب و درمانی، ترویج برندسازی و ایجاد یک تصویر حرفه ای از تخصص پزشک هست.

⚠دکوراسیون فضای درمانی باید با پیام رسانی و زیبایی شناسی برند و تخصص پزشک و حیطه کاری او مطابقت داشته باشه که این امر میتونه شامل استفاده از رنگ، آرم ها و سایر عناصر برندسازی در سراسر فضای مطب باشه.

با ایجاد یک نگاه منسجم و حرفه ای، پزشک و یا صاحبان فضاهای درمانی و کلینیک ها میتونن خودشون رو به عنوان فرد یا مرکز قابل اعتماد به افراد و بیماران معرفی کنن که میتونه منجر به افزایش رضایت و وفاداری آنها بشه.

ما همیشه آماده مشاوره رایگان به شما عزیزان خواهیم بود

علت دکوراسیون مطب و فضای درمانی چیست؟

دکوراسیون مطب یکی از عوامل مهم در جذب بیماران و خلق یک فضای راحت و دلنشین برای اون‌ها هست. هدف اصلی طراحی دکوراسیون مطب، ایجاد یک فضای شاداب و سالم و پر از انرژیه که علاوه بر مراقبت‌های جسمی به بهبود وضعیت روحی و روانی بیمار هم کمک کنه. از طرفی مطب باید از نظر فنی و تجهیزاتی هم تکمیل باشه تا پزشکان با سرعت و کیفیت بالاتری خدمات خودشون رو ارائه کنن. برای همین منطبق بودن طراحی دکوراسیون درمانی و مطب با استانداردهای بهداشتی اهمیت زیادی داره. به صورت خیلی جامع، اغلب مراجعین به دلایل زیر نسبت به تغییر دکور اقدام میکنن:

  • احساس رضایت و حس خوب در بیمار
  • بهره وری کارکنان و بهبود محیط
  • منطبق شدن با استانداردهای روز
  • افزایش انرژی فضا

فضای درمانی و یا مطب، مکانی هست که افراد به دنبال کمک و درمان بیماری های جسمی و یا روحی و روانی خود هستن. بنابراین دکوراسیون مطب نقش مهمی در ایجاد فضایی مساعد برای بهبودی و درمان آنها داره. دکور و دیزاین مناسب این فضا میتونه به کاهش سطح اضطراب و استرس آنها کمک کنه و آرامش ذهنشون رو تقویت کنه و آنها رو برای پیگیری روند درمانشون تشویق کنه. در این خصوص استفاده از رنگ‌های آرام و ملایم به شدت تاثیر گذاره. در حقیقت در دکوراسیون مطب، استفاده از رنگ بندی های ملیح و آرامش بخش مثل صورتی، آبی و سبز به جای رنگ های زننده ای مثل قرمز یا مشکی یا رنگ‌های تیره اولویت داره. این رنگ ها میتونن حس آرامش رو به بیما القا کنن.

دکوراسیون داخلی مطب پزشکی

همان طور که گفتیم یکی از مهمترین جنبه های دکوراسیون یک فضای درمانی و مطب ایجاد محیطی دلپذیر، راحت و به خصوص آرامش بخش هست. این ویژگی رو میتونیم با فاکتورهای زیر تامین کنیم:

  • انتخاب رنگ های گرم و آرام بخش
  • نور ملایم
  • استفاده از گیاهان و گل های طبیعی
  • بکار بردن متریال طبیعی
  • مبلمان راحت

هدف از دکوراسیون و طراحی داخلی مطب پزشک، ایجاد فضایی هست که احساس آسایش و امنیت رو به بیمار و همراهان بیمار بده. دکوراسیون فضای درمانی نیز میتونه به ایجاد حس حریم خصوصی و رازداری کمک کنه. بیمارانی که به دنبال درمان هستن اغلب با مسائل حساس و شخصی سروکار دارن و ضروری هست که در محیط درمان خودشون احساس امنیت کنن. استفاده از پرده، صفحه نمایش یا جداکننده میتونه به ایجاد یک مانع فیزیکی کمک کنه که به بیماران، حریم خصوصی لازم رو بده تا در مورد مسائل و بیماری خود به طور آشکار و صادقانه با پزشک صحبت کنن.

طراحی داخلی مطب

یکی دیگه از مزایای یک مطب و یا فضای درمانی با تزئینات و دکوراسیون خوب این هست که میتونه به بیماران کمک کنه تا احساس مشارکت بیشتری، در روند درمانی خودشون داشته باشن. دکور مناسب مطب میتونه به ایجاد یک فضای مثبت و نشاط آور کمک کنه، که میتونه به بیماران انگیزه بده تا فعالانه تر در جلسات درمانی خودشون شرکت کنن. همچنین دکور مطب میتونه به ایجاد حس خوش بینی و امید آنها کمک کنه که در روند بهبودی بیماری ضروری هست. میشه گفت دکور مطب جنبه های روانی هم داره!

📌 آیا میخواهید از نحوه مشاوره ما در خصوص دکوراسیون داخلی بیشتر بدانید ؟ به مقاله مشاوره آنلاین دکوراسیون منزل مراجعه بفرمایید

بخش های مهم دکوراسیون مطب و فضای درمانی

دیزاین مطب هم مثل بقیه فضاهایی که با حوزه های طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی سروکار داره باید جوری انجام بشه که از نظر همه افراد با سلیقه های مختلف جذاب و چشمگیر باشه و در عین حال راحتی و آرامش این فضای درمانی رو از بین نبره به همین دلیل از اصول و ضوابط طراحی کلینیک برخوردار باشه. بنابراین برای دکور و طراحی این فضا پزشک باید از یک فرد متخصص و با سابقه کمک و راهنمایی بگیره. معمولا هر مطب و یا فضای درمانی از چندین بخش تشکیل میشه که بنابر نوع حیطه کاری پزشک، این بخش ها کم و زیاد میشن ولی از اصلی ترین این فضاها میتونیم به بخش های زیر اشاره کنیم:

  • سالن انتظار: اولین دیدار پزشک و بیمار یا اولین تجربیات از مرکز درمانی در سالن انتظار شکل میگیره پس باید تمیز، زیبا و دلنشین باشه.
  • پذیرش: بخشی که تمام مراجعین حداقل یکبار به اون مراجعه میکنن باید در دسترس، تمیز، دارای نور کافی و فضایی مناسب باشه.
  • اتاق پزشک یا اتاق معاینه: تمیز و بروز بودن این فضا بسیار مهمه چون در نهایت به پزشک و بیمار احساس راحتی میده. اتاق باید به گونه ای مناسب دکور شده باشه و از نور کافی هم برخوردار باشه.
  • بخش کانتر منشی
  • فضاهایی مثل سرویس بهداشتی
  • و غیره

که مشاوره باید برای تمام این فضاها دکور و طراحی خاص و هماهنگ در نظر داشته باشه.

طراحی کلینیک

دکوراسیون مطب پزشکی

نکات بسیار مهم در طراحی فضای داخلی بهداشتی و درمانی

طراح باید تمام جنبه های دکور مراکز درمانی رو در نظر بگیره و از جنبه های مختلف، یک ایده همه جانبه ارائه کنه. از نکات مهم دکوراسیون مطب  و طراحی کلینیک که باید در طول روند طراحی و اجرا بهش توجه بشه شامل موارد زیر هست:

  • طراحی دکوراسیون مطب و فضاهای درمانی باید دلباز باشه و حس تمیزی رو به افراد القا کنه.
  • روشنایی و نورپردازی مطب باید اصولی باشه.
  • مدارک مهم و معتبر پزشک بر روی دیوار مطب نصب بشه تا تخصصش بیشتر به چشم افراد بیاد و همینطور میتونیم برای دیزاین مطب از تابلوها و دیوارکوب های مدرن استفاده کنیم تا فضایی جذاب رو برای افراد در اتاق انتظار ایجاد کنیم.
  • در انتخاب مبلمان مطب طراح باید دقت کافی رو داشته باشه یعنی برای دیزاین مطب نباید مبلمانی رو انتخاب کنه که خیلی بزرگ و جاگیر باشه و آرامش و راحتی این فضا رو برهم نزنه. مثلا مشاوره میتونه یک مبلمان شیک و مدرنی رو در نظر بگیره تا هم جاگیر نباشه و هم نشستن بر روی آن برای افراد راحت باشه.

دکوراسیون مطب پزشک عمومی

  • برای دیزاین مطب و فضای درمانی از گل و گیاهان طبیعی استفاده کنیم. چون این عناصر حس شادابی و سرزندگی این فضا رو چندین برابر میکنه و به ایجاد آرامش و کاهش استرس بیمار هم کمک میکنه.
  • طراح باید یک هارمونی خاص رو بین رنگ ها، متریال ها و عناصر دکوراسیون داخلی در مطب ایجاد کنه.
  • انتخاب کف پوش، دیوار پوش و همینطور دیزاین سقف مطب نیز از مهمترین نکات دکوراسیون مطب هست.
  • همینطور مشاوره میتونه از دکوراسیون برای افزایش عملکرد فضای مطب استفاده کنه به عنوان مثال، استفاده از صندلی های ارگونومیک و میزهای قابل تنظیم میتونه به ایجاد محیط درمانی راحت تر کمک کنه که این موارد میتونه به تمیز نگه داشتن مطب کمک کنه و کارایی مطب رو بهبود ببخشه و استرس افراد رو در این فضا کمتر کنه.
  • دکوراسیون داخلی مطب و فضای درمانی باید به گونه ای انجام بشه که حس آرامش و خلوتی رو در مطب به وجود بیاره و پزشک و پرسنل مطب بتونن به راحتی در فضای درمانی رفت و آمد کنن.
  • سیستم تهویه مناسب برای مطب و فضای درمانی بسیار مهمه و میتونیم در کنار اون از خوشبو کننده های ملایم که مناسب مطب هستن استفاده کنیم چون مطب ها و فضاهای درمانی معمولا دارای یک بوی نامطبوع هستن که افراد رو در مدت زمان طولانی دلزده میکنه و رغبت آنها رو  از مراجعه مجدد میگیره به همین دلیل باید یک سیستم تهویه مناسب برای این فضا در نظر داشت.
  • مطب و یا کلینیک از جمله مکان هایی هستن که نیاز به اتاق های زیادی داره به همین خاطر، طراح باید اقدام به پارتیشن بندی فضا کنه و سعی کنه این پارتیشن بندی زیبایی و کارایی مطب رو کاهش نده و به بهترین شکل طراحی بشه تا هم با مجزا کردن فضا کارایی آن بیشتر و هم زیبایی مطب و فضای درمانی رو افزایش بده.
  • استفاده از المان هایی مثل کتاب، مجله و تلوزیون در مراکز درمانی توصیه میشه.

دکوراسیون مراکز درمانی

در کنار تمام مواردی که در بالا برای دکوراسیون مطب و طراحی کلینیک گفتیم یکسری نکات دیگه ای هم وجود داره که در ادامه به اون ها اشاره می کنیم. این نکات خیلی مهم و کلیدی هستن و اگر کوچک ترین اشتباهی در طراحی و انتخاب صورت بگیره میتونه نتیجه متفاوتی رو شکل بده.

📌بیشتر بخوانید : اگر صاحب ویلا هستید مقاله طراحی داخلی ویلا رو حتما مطالعه بفرمایید

۱- انتخاب رنگ مناسب برای دکور مطب

رنگ‌های مناسب در دکوراسیون داخلی مطب درمانی میتونن بسیار مؤثر باشن. برای مثال، رنگ‌های آرام و کم رنگ میتونن بیماران رو آرام کنن و روحیه آن‌ها رو بهبود ببخشن. همچنین، انتخاب رنگ‌های مناسب برای کف پوش و پوشش دیوارها و مبلمان مطب نیز بسیار مهم هست. استفاده از رنگ های آرامش بخش و خنثی مثل سفید، آبی، سبز و صورتی روشن که بیمار با حضور در این فضا احساس آرامش و رضایت رو داشته باشه.

طراحی مطب دکتر

💡مقاله طراحی دکوراسیون اداری  و دیزاین دفتر کار ما رو هم از دست ندید؛ نکات مهمی پیرامون دکوراسیون اداری مطرح کردیم.

۲- مدرن بودن فضای درمانی

دکوراسیون مناسب و مدرن برای مطب و فضای درمانی میتونه به بیماران، کارکنان و پزشک احساس راحتی بیشتری بده و بیماران رو به مراجعه مجدد دعوت کنه. مدرن بودن فضای درمانی اهمیت بسیار بالایی داره طوری که روی روحیات پرسنل و بیماران موثره و در ایجاد تصویر مثبت از اون برند کارسازه. طراحی و استفاده از تجهیزات باید با یک رویکرد علمی و فکر شده و درست صورت بگیره. مدرن بودن به معنی شلوغ کردن محیط نیست بلکه همه چیز باید استاندارد و منظم چیده بشه و از کل فضا بهره برد.

۳- اهمیت زیبایی شناختی در طراحی دکور درمانی

چون فضای مطب و درمانی یک محیط پر استرس و تنش هست اکثر بیماران با حضور در این فضاها اضطراب دارن، بنابراین طراح با در نظر گرفتن آبنمای کوچیک، قرار دادن گل و گیاه طبیعی و همچنین پخش موسیقی آرامش بخش میتونه تا حدود زیادی این مشکل رو برطرف کنه. به طور مثال قرار دادن گل و گیاهان طبیعی در دکور مطب دندانپزشکی یکی از بهترین ویژگی های آن هست، بنابراین طراح باید از  تعدادی گیاه طبیعی برای این فضا استفاده کنه تا احساس آرامش و سرزندگی رو در فضا ایجاد کنه.

⚠در مقوله زیبایی شناختی، طراح می‌بایست تحلیل درست و کاملی از فضا داشته باشد.

در وهله اول طراح خودش رو در جایگاه مخاطب تصور میکنه و بررسی میکنه چه نوع فضایی به اون احساس بهتری میده؟ ترکیب الگوها، رنگ ها و نور مناسب، زیبایی بصری خلق میکنه. زیبایی فضا میتونه تا حدی از استرس و اضطراب بیمار بکاهه.

دکوراسیون داخلی اتاق انتظار مطب

۴- اهمیت نورپردازی در دکور مطب

استفاده از نورپردازی مناسب و استاندارد هم یکی از مهمترین عناصر دکوراسیون مطب و طراحی کلینیک هاست. طراح با استفاده از نور طبیعی و مصنوعی به طور همزمان میتونه به ایجاد فضایی دوستانه و روشن کمک کنه. حتی توجه به رنگ ها در نورپردازی روی روحیات و خلق و خوی بیماران تاثیرات مثبت و منفی داره، و نورپردازی از جنبه های علمی و روانشناختی در مقوله طراحی دکور مطب تبعیت میکنه. مثلا رنگ های زننده مثل قرمز اصلا مناسب نیستند.

💡مقاله دکوراسیون تجاری ما رو هم از دست ندید؛ نکات مهمی پیرامون طراحی داخلی تجاری مطرح کردیم

۵- دکوراسیون، همسو با آسایش

مبلمان در دکوراسیون مطب و فضاهای درمانی بسیار مهم هستن چون افراد در زمان انتظار باید روی آنها بنشینن بنابراین چیدمان مناسب و اصولی مبلمان میتونه تاثیر مثبتی بر روی روحیه بیماران داشته باشه و همچنین میتونه رفت و آمد افراد رو هم آسانتر کنه. مبلمان یک عنصر مهم در دکوراتیو بشمار میره. در طراحی دکور مراکز پزشکی و چیدمان مبلمان به چند نکته باید دقت داشت:

  • ایمنی
  • راحتی
  • فضای اشغال شده توسط مبل
  • همخوانی با سایر عناصر

اصولا مبلمان ساده و کلاسیک برای دکور فضای درمانی و مطب بهترین گزینه به حساب میاد.

طراحی دکوراسیون داخلی مطب

✍در طراحی داخلی مطب دکتر و دکور آن، طراح میتونه از ترکیب تعداد کمی از متریال استفاده کنه، به گونه ای که خوانایی فضا رو از بین نبره.

متریال باید جوری در فضا بکار گرفته بشن که یکنواختی فضای مطب رو کمتر کنه و آن را شلوغ نشون نده. به صورت کلی چند ایده ناب به شما پیشنهاد میکنیم که جلوه های بصری رو ارتقا میده و به دکور شما ارزش میبخشه.

  1. رنگ های شاد آرامش دهنده اند.
  2. چیدمان اهمیت زیادی داره و باید از فضا به بهترین شکل بهره گرفت. فضا را هدر ندهید!
  3. فضای سبز در مراکز درمانی اهمیت زیادی داره میتونید از گل و گلدان هم استفاده کنید.
  4. در طراحی و اجرای دکوراسیون مطب حتما از چند تصویر استفاده کنید.
  5. در صورت امکان قابلیت پخش صوت، موزیک آرامش دهنده یا کلیپ های آرامش بخش، پخش کنید.
📌بیشتر بخوانید : دکوراسیون داخلی چیست ؟

نتیجه گیری

دکور مطب و فضاهای درمانی باید به گونه ای باشه که جلوه ای از رسمیت و حرفه ای بودن پزشک رو به نمایش بگذاره. با این حال، طراحی و دیزاین مطب باید برای بیماران آرامش بخش باشن و از دیدگاه ذهنی شان با آنها با احترام برخورد کنه. تمام این عوامل میتونه خستگی و استرس بیماران رو کاهش بده و آنها رو به هدف نهایی خود یعنی بهبود سلامتی هدایت کنن. در این مقاله درباره ی دکوراسیون مطب و فضاهای درمانی صحبت کردیم بنابراین اگه قصد طراحی و اجرای دکوراسیون مطب خودتون رو دارید حتما با تیم های مجرب و کارشناسان متخصص شرکت دکورسبا در این حوزه مشورت کنید.

ما همیشه آماده مشاوره رایگان به شما عزیزان خواهیم بود
دکورسبا

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکورسبا