دکورسبا

در مقاله، نکته‌های داخل جعبه‌های رنگی رو از دست ندید!

دکوراسیون داخلی تجاری، مجتمع تجاری

فهرست مطالب

۴.۴/۵ - (۱۲ امتیاز)

دکوراسیون داخلی تجاری یکی از جنبه های ضروری کسب و کار مدرن هست، زیرا نقشی حیاتی در جذب مشتریان جدید و قدیمی و ایجاد حس مثبت داره. دکوراسیون فضاهای تجاری مانند دفاتر، فروشگاه‌های خرده‌فروشی و رستوران‌ها در ایجاد محیطی دلپذیر و راحت برای کارکنان و مشتریان بسیار مهمه و دکوراسیون تجاری خوب، نشان دهنده برند و ارزش های یه کسب و کار هست و تأثیر ماندگاری رو بر ذهن مشتریان ایجاد میکنه.

دکوراسیون داخلی تجاری یکی از مواردی هست که برای هر نوع فضای کسب و کاری بسیار مهم و حیاتی محسوب میشه. امروزه این نوع طراحی داخلی تجاری برای ایجاد جایگاهی در بازار و جذب مشتریان بیشتر، اهمیت ویژه‌ای داره. در واقع، دکوراسیون و طراحی داخلی تجاری با استفاده از رنگ‌ها، نورپردازی، مبلمان، دکوراسیون دیوار و کاربری عناصر دیگه، به شکلی که باعث جلب توجه و تحریک احساسات مشتریان بشه، طراحی و اجرا میشه. در این موارد، طراحان دکوراسیون تجاری باید به دو موضوع اصلی توجه کنن:

  1. ایجاد هویت منحصر به فرد برای فضای کسب و کار
  2. افزایش فروش و درآمد از طریق ایجاد جذابیت و آسایش برای مشتریان

پلان دکوراسیون تجاری

اما نحوه پیاده سازی و اجرای دکوراسیون داخلی تجاری ، شناخت انواع دکوراسیون تجاری و توجه به هزینه طراحی داخلی تجاری سه مقوله بسیار مهمی هستن که نتیجه نهایی رو تحت الشعاع قرار میدن. تا حالا به این موضوع توجه کرده بودین که در روند طراحی دکور تجاری چه چیزهایی اهمیت داره و اصلا چه مواردی را باید مد نظر داشته باشیم تا کار طراحی و اجرا، اصولی و استاندارد جلو بره؟! اصلا شاید برای فضای تجاری مورد نظرتون میلیون ها تومن هزینه کنید اما اون نتیجه و اثربخشی ممکن و حسی که باید منتقل کنه رو نداشته باشه، چون اصلا این طراحی با تجارت شما سنخیت نداشته! این کار چندین باید و نباید مهم و طلایی داره…

چگونگی طراحی داخلی تجاری

فرآیند طراحی و تزئین فضاهای داخلی تجاری برای دستیابی به اهداف تجاری باید از نظر زیبایی شناسی، کاربردی و کارآمد باشن. در کل طراحی فضاهای تجاری باید تصویر، ارزش ها و هدف برند رو منعکس کنه.

⚠برای رسیدن به اهداف تجاری طراح در اولین قدم برای طراحی دکوراسیون تجاری، نیازها و اهداف کسب و کار رو باید درک کنه. این شامل تجزیه و تحلیل مخاطبان هدف، ماهیت کسب و کار و تصویر برند هست.

تجزیه و تحلیل کسب و کار منجر به ایجاد یه طرح اصولی میشه که با اهداف کسب و کار همسو باشه و به طراح داخلی کمک میکنه تا یک مفهوم طراحی رو ایجاد کنه که متناسب با نیازهای خاص تجارت باشه. دکوراسیون داخلی تجاری، شیوه‌های طراحی و تزئین فضا، با محیط و نیازهای کسب و کار تجاری باید هماهنگی داشته باشه. پس در این مرحله طراح سه فاکتور مهم رو در نظر میگیره:

  1. داشتن ذهنیت از اهداف برند و ارزش های سازمان
  2. نیازسنجی محیط تجاری
  3. شناخت مخاطبین این مجموعه

پلان طراحی داخلی واحد تجاری

برخی از سازمان ها هنوز بر این باور هستند که ما مخاطبین خاص خودمون رو داریم و اصلا نیاز به تغییرات اساسی برای معرفی برند به مخاطب احساس نمی کنیم. اما باید در نظر داشته باشید همسو با رشد مجموعه محیط کسب و کار هم باید همسو با برند و آوازه اون، رشد داشته باشه. از لحاظ روانشناختی و البته فنی، چند دلیل برای تشویق به طراحی داخلی فضای تجاری وجود داره که منجر به افزایش نرخ تبدیل مخاطبین به مشتریان بالقوه میشه که در ادامه عنوان می کنیم.

اهمیت طراحی داخلی تجاری چیست؟

طراحی داخلی فضاهای تجاری که یکی از پرکاربردترین شاخه های طراحی دکوراسیون داخلی منزل محسوب میشه، به چند دلیل ضروری توصیه میشه، از جمله اینکه:

اولاً به ایجاد محیطی دلپذیر و راحت برای مشتریان کمک میکنه. یک فضای تجاری با دکوراسیون داخلی خوب میتونه به مشتریان احساس راحتی بده و آنها رو تشویق کنه که زمان بیشتری از وقت خودشون رو در فضای تجاری بگذرونن. این به نوبه خودش میتونه فروش و درآمد کسب و کار رو افزایش بده.

ثانیا، دکوراسیون تجاری میتونه به ارتقای ذهنیت درباره برند یک تجارت کمک زیادی کنه. پس یک فضای تجاری خوب تزئین شده، ارزش ها و هویت کسب و کار رو منعکس میکنه و میتونه تأثیر مثبتی بر مشتریان ایجاد کنه و به ایجاد وفاداری به برند کمک کنه. به این صورت میتونید موفق به خلق یک اثر ماندگار در ذهن مخاطبتون بشید.

طراحی داخلی فضای تجاری

در نتیجه، دکوراسیون و طراحی داخلی تجاری یک جنبه ضروری از تجارت مدرن هست. نقش مهمی در ایجاد محیطی دلپذیر و راحت برای مشتریان و کارمندان داره و میتونه به ارتقای تصویر یک کسب و کار کمک کنه.

✍صاحبان کسب و کارها باید برای دکوراسیون داخلی فضای تجاری خود سرمایه گذاری کنن تا تأثیر مثبتی بر روی ذهنیت مشتریان ایجاد کنن و فروش و درآمد خودشون رو  افزایش بدن. یک دکور داخلی تجاری برا مخاطب چشم نوازه!

با توجه به اهمیت موضوع طراحی دکوراسیون تجاری که به آن اشاره کردیم، اگه دکوراسیون فضای تجاری به صورت حرفه‌ای و استاندارد و طبق ضوابط و اصول انجام بشه، در مدت زمان نه چندان طولانی، پس از این طراحی، تغییرات اساسی در میزان جذب مشتری و فروش به دست خواهد آمد. نکته مهم در خصوص این مساله اینه که اجرای دکوراسیون داخلی تجاری رو باید به گروه متخصص سپرد تا از هدر رفتن زمان و انرژی و هزینه جلوگیری کرد.

ما همیشه آماده مشاوره رایگان به شما عزیزان خواهیم بود

جنبه های دکوراسیون داخلی تجاری

همانطور که بالاتر گفتیم دکوراسیون داخلی میتونه تاثیر بسزایی در موفقیت یک کسب و کار تجاری داشته باشه. این تاثیر میتونه چندین جنبه داشته باشه، از جمله اینکه:

جذب مشتری بالقوه در تجارت (اهداف تجاری و مالی)

دکوراسیون و طراحی داخلی تجاری میتونه مشتریان جدیدی رو جذب خودش کنه. اگه دکوراسیون داخلی کسب و کار جذاب و مدرن باشه افراد بیشتری به سمت فضای داخلی جذب میشن و زمانی رو در آن سپری میکنن. این مساله در محیط های تجاری مثل پاساژها یا مکان هایی که تردد مشتری یا ارباب رجوع بیشتره، پررنگ تر و محسوس تر هست.

طراحی فضای داخلی تجاری و اداری

بهبود تجربه خرید با یک دکور تجاری خوب (خلق ارزش و تجربه)

دکوراسیون داخلی تجاری میتونه تجربه خرید مشتریان رو بهبود ببخشه. اگه فضای خرید افراد راحت و دلنشین باشه، مشتریان احتمالاً بیشتر از خدمات آن فضای تجاری استفاده خواهند کرد. در این خصوص باید با انواع دکوراسیون تجاری آشنایی داشته باشید و بهترین طرح رو با هدف ایجاد تجربه دلنشین برای مخاطبین رقم بزنید.

ارتقای برند با طراحی شبک (برندسازی)

طراحی داخلی تجاری میتونه به ارتقای برند کسب و کار صاحب آن کمک خیلی زیادی کنه. چنانچه دکوراسیون داخلی کسب و کار متناسب با برند و محصولات باشه، مشتریان احتمالاً بیشتر به آن برند و فضا اعتماد خواهند کرد. از طرفی محیط تجاری تجلیلگر ماهیت کسب و کار شماست.

فرض کنیم دکور تجاری مورد نظر رو انتخاب کردین، اما چه فاکتورهای روی طراحی نهایی شما دخیل هستن؟! چه مواردی میتونه روی خوب یا بد بودن طراحی اثرگذار باشه؟ این ۳ فاکتور کلیدی را از قلم نندازید!

مهمترین عوامل در طراحی داخلی تجاری

اجرای دکوراسیون داخلی تجاری

برای داشتن یک دکوراسیون و طراحی داخلی تجاری موفق، باید به چندین عامل توجه کرد:

۱- موقعیت مکانی ساختمان تجاری

موقعیت مکانی کسب و کار بسیار مهم هست. این موقعیت مکانی باید با دکوراسیون داخلی فضای تجاری هماهنگ باشه.

۲- نیازهای کسب و کار

نیازهای کسب و کار باید در طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی فضا مدنظر قرار گیرن. مثلاً برای یک رستوران، باید به فضای کافی برای میزهای غذاخوری و فضای کافی برای آشپزخانه توجه بشه.

دکوراسیون داخلی تجاری

۳- شیوه‌های طراحی دکوراسیون داخلی تجاری

شیوه‌های طراحی میتونن در طراحی دکوراسیون داخلی تعیین کننده باشن. برای مثال، طراح میتونه از رنگ‌های روشن و پر رونق برای دکوراسیون داخلی یک فروشگاه استفاده کنه و یا از رنگ‌های تیره وجهی برای دکوراسیون داخلی یک رستوران استفاده کنه.

طرح داخلی تجاری

ابعاد طراحی دکوراسیون داخلی فضای تجاری

طراحی داخلی اصولی واحد تجاری از چند منظر بررسی میشه. اول اینکه موضوع طراحی باید به فعالیت مجموعه نزدیک باشه. دوم اینکه نور نقش مهمی رو در طرح نهایی ایفا میکنه، البته باید به خواسته سفارش‌دهنده هم دقت داشت و در نهایت باید یک رنگ بندی و دکور همسو با کسب و کار، طراحی بشه. پس به صورت کلی ابعاد طراحی تجاری با توجه به ۵ فاکتور اولیه کلید میخوره:

  1. سبک و موضوع طراحی
  2. نورپردازی
  3. استفاده از رنگ و دکور
  4. فضای باز و بسته
  5. تجهیزات و تکنولوژی

در ادامه اهمیت هر ۵ فاکتور را از جهات مختلف بررسی می کنیم.

۱- سبک و موضوع طراحی

سبک و موضوع طراحی دکوراسیون داخلی فضای تجاری باید با فعالیت اصلی فضای تجاری هماهنگ باشه. برای مثال، فضای تجاری یک رستوران با سبک کلاسیک و موضوع یک قصر باید با هم همخوانی داشته باشه. این کار باعث ایجاد یک حس عمیق در مشتریان میشه که به آن فضا و ارائه دهنده خدمات، اعتماد پیدا میکنن.

۲- نورپردازی در دکوراسیون

نورپردازی یکی از مهمترین ابعاد طراحی دکوراسیون داخلی فضای تجاری هست. استفاده از نور مناسب در این فضاها، بهبود تجربه خرید و احساس خوب مشتریان رو تضمین میکنه. همچنین، نورپردازی مناسب میتونه به تاکید بر بخش های خاص فضای تجاری کمک کنه و زیبایی فضا رو افزایش بده.

۳- استفاده از رنگ و دکور تجاری

استفاده از رنگ و دکور مناسب در طراحی دکوراسیون داخلی،  تجربه خرید بهتر مشتریان رو تضمین میکنه. این عناصر میتونن به تشویق مشتریان به خرید و افزایش ارزش فضای تجاری کمک کنن. همچنین، استفاده از دکوراسیون مناسب میتونه به افزایش اعتماد مشتریان به فضای تجاری کمک کنه. در حقیقت طراحی هم به اندازه اجرای دکوراسیون اهمیت داره!

دکور داخلی تجاری

۴- فضای باز و بسته

استفاده از فضای باز و بسته در طراحی دکوراسیون داخلی فضای تجاری، به شما در خلق و رقم زدن یک تجربه شیرین برای مخاطب کمک می کنه.

  • هدف دکور فضای باز برای ایجاد و القای حس اجتماعی در محیط تجاری هست.
  • فضای بسته برای ایجاد حس امنیت و حفظ حریم خصوصی در محیط تجاری استفاده میشه.

۵- تجهیزات و تکنولوژی

در چندین سال اخیر با پیشرفت تکنولوژی و عناصر مدرن، استفاده از تجهیزات و تکنولوژی در طراحی داخلی فضای تجاری، میتونه به ایجاد یک طرح منحصر بفرد و جذاب کمک کنه و افراد زیادی رو به خودش جلب کنه چون خیلی از مشتریان دوست دارن از فضای تجاری خرید کنن که به روز و مدرن باشه بنابراین طراح میتونه از این عناصر نوین در طراحی داخلی تجاری استفاده کنه. به عنوان مثال، استفاده از تکنولوژی اسکنر بارکد، به مشتریان کمک میکنه تا بدون نیاز به انتظار در صف خرید، محصولات خودشون رو به سرعت خریداری کنن. ترکیب تکنولوژی و خلاقیت برای طراحی دکور تجاری یک اثر خارق العاده رو رقم میزنه.

💡در مقاله دکوراسیون مطب به نکات مهمی پیرامون دکوراسیون داخلی مطب پزشکی  و درمانی از جمله دکور مطب دندانپزشکی و سایر فضاهای درمانی اشاره کردیم؛ حتما مطالعه بفرمایید

مزیت های طراحی داخلی تجاری

با خلق ظاهر و ایجاد احساس متمایز، کسب و کارها میتونن کارشون رو از رقبا متمایز کنن و برندشون رو به عنوان یک رهبر در صنعت خود معرفی کنن که این موضوع میتونه به جذب مشتری جدید و یا قدیمی و ایجاد وفاداری به برند کمک کنه.

در کل اگه با طراحی دقیق و اصولی هویت کسب و کار بولد و پررنگ بشه، میتونید گوی رقابتی صنعت رو در دست بگیرید. اما واقعا چه دلیل محکم تری از همه تفاسیر قبلی وجود داره که میلیون ها تومن برای طراحی داخلی تجاری هزینه کنیم؟!

💡مقاله طراحی دکوراسیون داخلی اداری و دکور دفتر کار ما رو هم از دست ندید؛ نکات مهمی پیرامون دکوراسیون اداری مطرح کردیم

۱- ایجاد تصویر برند در فضای تجاری

یکی از مزایای اصلی طراحی دکوراسیون تجاری این هست که میتونه به کسب و کارها در ایجاد هویت منحصر به فرد کمک کنه.
طراحی دکوراسیون داخلی تجاری میتونه به ایجاد تصویر برند کمک کنه. طراحی داخلی یک فضای تجاری میتونه ارزش ها و شخصیت کسب و کار رو به اشتراک بذاره. به عنوان مثال، کسب و کاری که به پایداری و سازگاری با محیط زیست اهمیت میده، نشون میده شخصیت ارزش گرایی داره.

۲- ارزش گذاری

طراح باید این ارزش ها رو در طراحی فضای تجاری مورد نظر بگنجانه، که این میتونه به جذب مشتریانی که دارای این ارزش ها هستن و ایجاد شهرت مثبت برای کسب و کار کمک کنه. در حقیقت با خلق ارزش، به یک بت بی بدیل تبدیل میشین و ارزش گراها به سمت شما جذب میشن!

طراحی داخلی واحد تجاری (فروشگاه کیف و کفش)

۳- تبدیل شدن به محیطی جذاب و دلپذیر تر برای مخاطب

طراحی داخلی تجاری میتونه به ایجاد محیطی دلپذیر و جذاب برای مشتریان کمک کنه. در یک فضای خوب طراحی شده تجاری، مشتریان میتونن در حین خرید و دیدن اجناس فضای تجاری احساس راحتی و آسودگی کنن و زمان بیشتری رو در این فضا بگذرونن که این میتونه باعث افزایش خرید اجناس فضای تجاری و افزایش درآمد صاحب کسب و کارها بشه. این طرح و دکوراسیون تجاری میتونه روی رفتار مشتری هم تأثیر مستقیم بذاره، مثل تشویق آنها به مرور و کشف فضای تجاری. که این در مراکز تجاری فوق العادست…

۴- افزایش بهره وری نیروی انسانی و فضا

علاوه بر این مواردی که گفته شد، طراحی داخلی تجاری میتونه مزایای کاربردی نیز داشته باشه. به عنوان مثال، یک فضای تجاری خوب طراحی شده میتونه گردش کار رو بهبود ببخشه. طراحی داخلی فضای تجاری علاوه بر ایجاد محیطی جذاب و کاربردی برای مشتریان، میتونه بر بهره وری و روحیه کارکنان آن نیز تأثیر بذاره. یک فضای کاری با طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی خوب میتونه رضایت کارکنان رو  به همراه داشته باشه و محیط کاری کارآمدتری رو ایجاد کنه. همچنین میتونه به حداکثر استفاده از فضا کمک کنه، به ویژه میتونه در مناطق شهری که فضا در آنها برتر هست، مهم باشه.

طراحی دکوراسیون تجاری

در نتیجه نمیشه اهمیت طراحی دکوراسیون داخلی فضاهای تجاری رو نادیده گرفت. دکور تجاری میتونه به کسب و کارها کمک که هویتی منحصر به فرد ایجاد کنن، تصویر برند را ایجاد کنن، مشتریان را جذب کنن و بهره وری را بهبود بخشن.

✍کسب و کارهایی که در طراحی دکوراسیون داخلی سرمایه گذاری می کنن، احتمالاً بازده سرمایه گذاری خودشون رو در قالب افزایش فروش، وفاداری مشتری و شهرت مثبت خواهند دید.

نکات مهم طراحی داخلی و طراحی دکوراسیون تجاری

در دکوراسیون تجاری، استفاده از رنگ های مناسب، نور مناسب و قالب های مناسب بسیار مهم و تاثیرگذار هست. برای این کار طراح باید از رنگ هایی استفاده کنه که به مشتریان، احساس و انرژی خوبی بده، رنگ هایی که با محصولات و کالاهای کسب و کار همخوانی داشته باشه و باعث جذب مشتریان بشه.

۱- انتخاب رنگ و قالب متناسب و همسو

استفاده از رنگ ها جزء لاینفک دکوراسیون تجاری هست. رنگ های مختلف میتونن احساسات و حالات مختلفی بر روی مشتریان بذارن و صاحبان کسب و کارها میتونن از این موضوع به نفع خودشون استفاده کنن. رنگ های استفاده شده در دکوراسیون داخلی تجاری، باید تصویر برند تجاری رو منعکس کنه و محیطی دلپذیر برای مشتریان ایجاد کنه. به عنوان مثال:

  • رنگ های گرم مانند قرمز، زرد و نارنجی میتونن احساس انرژی و هیجان ایجاد کنن.
  • رنگ های سرد مانند آبی و سبز، میتونن حس آرامش بخشی رو در فضای تجاری القا کنن.

طراحی داخلی تجاری (فروشگاه پوشاک)

۲- نورپردازی مناسب

نورپردازی هم جزء حیاتی طراحی داخلی فضای تجاری هست. نور مناسب میتونه فضای گرم و دلپذیری رو در محیط تجاری ایجاد کنه، در حالی که نور ضعیف در فضای تجاری میتونه این فضارو سرد، ناخوشایند و خسته کننده جلوه بده. بنابراین استفاده از نور طبیعی در صورت امکان و همچنین استفاده از نور مصنوعی میتونه جذابیت و تاثیر طراحی داخلی تجاری رو چندین برابر کنه و تجربه فراموش نشدنی‌ای رو برای مشتریان و همینطور کارکنان این فضا رقم بزنه.

۳- وسایل دکوراسیون

مبلمان و وسایل فضای تجاری نیز یکی از جنبه های مهم طراحی داخلی فضای تجاری هستن. مبلمان این فضا باید راحت و کاربردی باشه و در عین حال کامل کننده زیبایی طراحی کلی فضا باشه. انتخاب مبلمان برای دکوراسیون تجاری باید بر اساس نیاز کسب و کار و فضای موجود باشه.

⚠به دلیل کاربری فضای تجاری، که روزانه افراد زیادی در این فضا در رفت و آمد هستن، باید با دوام بوده و در برابر سایش و استفاده منظم مقاوم باشن.

وسایلی مانند قفسه بندی و ویترین باید طوری طراحی بشن که محصولات رو به خوبی به نمایش بذارن و مشتریان رو تشویق به تعامل با آنها کنن.

۴- طراحی و اجرای دقیق دیوارپوش و کف پوش ها

دیوارپوش ها و کفپوش ها نیز نقش بسزایی در طراحی دکوراسیون تجاری دارن. آنها باید بادوام باشن. کفپوش مورد استفاده نیز باید ضد لغزش باشه تا ایمنی مشتری تضمین بشه.

بیشتر بخوانید : مقاله نکات مهم در دکوراسیون داخلی منزلنکات مهم در دکوراسیون داخلی منزل

۵- امنیت و آسایش

طراحی دکوراسیون تجاری علاوه بر ایجاد فضایی جذاب از نظر بصری، نقش مهمی در ایجاد محیطی امن و مطمئن برای مشتریان و کارکنان داره. این امر شامل انتخاب هایی دقیق هست که در برابر خطرات مقاوم تر باشه و کمترین آسیب رو به مشتری و حضار در اون محیط، منتقل کنه.

دکور تجاری

۶- توجه به هویت برند

طراح در هنگام طراحی داخلی یک فضای تجاری، باید هویت برند تجاری رو در نظر بگیره. در طراحی و دکوراسیون داخلی طراح باید ارزش های برند تجاری رو منعکس کنه و تجربه ای منسجم برای مشتریان ایجاد کنه. به عنوان مثال، طراح ممکنه برای طراحی داخلی تجاری یک برند لوکس، از متریال های جدید و یا طبیعی و طراحی مینیمالیستی استفاده کنه، در حالی که برای طراحی دکوراسیون داخلی یک برند معمولی تر ممکنه از رنگ های روشن و طراحی سرگرم کننده و متریال های رایج تری استفاده کنه.

نتیجه گیری

طراحی داخلی تجاری شامل استفاده از طرح‌ها، رنگ‌ها و متریال‌ خلاقانه و مبتکرانه برای افزایش جذابیت زیبایی‌شناختی فضاست. این موضوع شامل استفاده از مبلمان، نورپردازی، آثار هنری و سایر عناصر تزئینی هست که موضوع کلی کسب و کار رو تکمیل میکنه که میتونه تجربه مشتری رو از خریدش بهبود بده و بهره وری کارمندان رو افزایش بده و تأثیر مثبتی بر ذینفعان ایجاد کنه. طراح برای دکوراسیون فضاهای داخلی تجاری باید به خوبی فکر کنه و  با تمرکز بر عملکرد و کاربردی بودن و همچنین زیبایی شناسی آن را طراحی و در فضا اجرا کنه.

درضمن ما در دکورسبا، شرکت طراحی دکوراسیون داخلی منزل و ساختمان پذیرای انواع پروژه های معماری و دکوراسیون داخلی شما عزیزان هستیم. با ما همراه باشید.

ما همیشه آماده مشاوره رایگان به شما عزیزان خواهیم بود
دکورسبا

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکورسبا